Magic & de professional

WORKSHOPS VOOR DE PROFESSIONAL

Voor bedrijven in zowel de profit- als non-profit sector kan Magic Maker een verassende toevoeging, onderbreking en oppepper zijn. Wij bieden in het kader van teambuilding een aantal workshops aan, waarbij de goochelkunst de rode draad zal zijn. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om workshops op een gewenst thema af te stemmen.

 

De workshops zijn:

  •        verrassend anders
  •        onderhoudend en leuk om te doen
  •        uitnodigend tot wisslen van rollen binnen teamverband
  •        van praktisch nut in de beroepspraktijk
  •        interactief

 

DOEL

Het primaire doel is "informatief vermaak". Tijdens de workshop kom je als groep vanuit een geheel andere invalshoek met elkaar in contact. Hierdoor ontstaan verassende inzichten en kennismakingen. Een workshop zult u altijd afronden met medeneming van een aantal praktische tips en trucs om in de eigen praktijksituatie direct toe te passen. De volgende workshops hebben we in het programma:

 

  • Omgaan met weerstanden

In deze workshop leert u op creatieve wijze om te gaan met het fenomeen “weerstand".  Weerstanden kom je tegen bij iedere vorm van contact: tijdens onderhandelingen, tijdens vergaderingen, tijdens diverse vormen van tweegesprekken.

Om zeker te zijn, is het van belang middelen achter de hand te hebben, die weerstanden kunnen wegnemen, impasses kunnen doorbreken en mensen over de streep kunnen trekken. Wanneer je een goocheltruc overtuigend met een bepaald onderwerp weet te verbinden, kan dit wonderen verrichten.

 

  • Kennismaken met "goochel je sterk"

Deze workshop is bedoeld om de professionele hulpverlener binnen zorg- welzijns- en onderwijsinstelling kennis te laten maken met onze sociale vaardigheidstraining : "goochel je sterk" . Tijdens de sessie ervaart u wat deze training doet zowel met de cliënt als met u als hulpverlener. U leert een aantal technieken die u direct na de workshop kan gaan toepassen in diverse praktijksituaties. De workshop is doorspekt met praktische aanwijzingen en wordt op relevante onderdelen van theoretische onderbouwing voorzien.

 

WERKWIJZE

De workshops kunnen gegeven worden aan groepen vanaf +/- 8 tot 30 deelnemers.

 

DUUR

Een workshop duurt afhankelijk van de vraag maximaal anderhalf uur.